skip to Main Content

Geldproblemen hebben is nooit leuk. Het zorgt voor veel stress en die stress maakt het moeilijk om goed met je geld om te gaan. En als je een rekening niet kunt betalen, dan krijg je vaak nog een boete ook. Zo worden je problemen groter en groter. Dat is oneerlijk maar helaas wel waar. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer en raken verdwaald in allerlei rekeningen en boetes.

Wat kan ik zelf doen?

Het beste wat je kunt doen is om hulp vragen. Het is niets om je voor te schamen en je bent zeker niet de enige. Je hoeft je ook niet schuldig te voelen, want wij zijn er om te helpen. We spreken veel mensen die geldproblemen hebben en ze zijn allemaal blij dat ze uiteindelijk om hulp hebben gevraagd. Als je dat eng vindt, kunnen we ook eerst gewoon een gesprek hebben. Dan kun je daarna bepalen of je onze hulp wilt inschakelen. Je zit sowieso nergens aan vast.

Je kunt ons ook om hulp vragen als je denkt dat je in de problemen gaat komen. Het is niet zo dat je per se diep in de schulden moet zitten voordat wij je kunnen helpen. Je kunt ons ook bellen of mailen als je gewoon beter met je geld om wilt leren gaan.

  • Zorg dat je administratie op orde is
  • Weet welke achterstanden er zijn
  • Maak een overzicht van je inkomsten/uitgaven
  • neem altijd contact met schuldeisers
  • maak geen betalingsafspraken die je niet kunt nakomen
Back To Top