skip to Main Content

Nadia (41):

In 2005 heeft mijn man een eigen zaak gehad en dat ging niet goed. Hij had ook de verantwoordelijkheid over de administratie thuis, wat hij eigenlijk niet aan kon. Ik kwam er pas veel later achter hoe erg de schulden waren. Ik heb toen besloten om er alles aan te doen om uit de schulden te komen.

Ik zocht eerst hulp bij het maatschappelijk werk van Kontext en besloot op hun advies een minnelijk traject aan te vragen via de gemeente. Helaas kwamen we daar niet voor in aanmerking.

Kontext kon helaas verder ook weinig voor ons doen. Zij raadden ons aan eerst wat schulden af te betalen. Dat was voor ons onmogelijk omdat de schulden te hoog waren. Gelukkig kwam ik bij Schuldhulpmaatje terecht en kwam ik in contact met Hanneke Versluis. Wij hebben toen samen de problemen stap voor stap bekeken. Het was een heel zware tijd. De schulden waren er nog en de vaste lasten moesten betaald worden. Daarbij had ik een baan en de zorg voor mijn gezin.

Via Hanneke kwam ik bij de Goede Gieren (schulphulppreventie) terecht. Zij hebben een schuld betaald die in de weg zat voor het minnelijke traject. Het was een erg lange weg maar uiteindelijk werden wij toegelaten tot de WSNP. Dat was een hele opluchting. Er viel een enorme last van mijn schouders.

Hanneke gaf mij steeds weer hoop om verder te gaan. Het was letterlijk een strijd tegen de schulden. Via Hanneke kregen wij een schuldhulpmaatje die ons hielp waar nodig. Hij was voor mij ook een luisterend oor.

Ik adviseer mensen die in dezelfde situatie zitten hulp te zoeken. Geef niet te snel op, want ook al lijkt het vaak onmogelijk om uit de schulden te komen, toch is er vaak veel mogelijk. Zoek hulp bij Schuldhulpmaatje en bij de gemeente. Schaam je vooral niet om hulp te zoeken. Je bent niet de enige! Als je het niet doet wordt het alleen maar erger.

Geldzorgenvrij.nl - Wij zijn er voor iedereen die meer wil weten over omgaan met geld.

Praat mee over dit onderwerp op ons forum!
Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top