skip to Main Content

Mijn naam is Karin en ik ben 54 jaar.

Op deze leeftijd heb je al een aardig stuk leven achter de rug. Ik kom uit een tijd, waar de
dubbeltjes werden omgedraaid Ook werd ons met de paplepel ingegeven te sparen en daar
deed ik ook aan mee.

Toen ik volwassen werd, had ik een leuk spaarcentje, een goede opleiding en een leuke baan. Ik ben getrouwd, we hebben een huis gekocht, kregen kinderen en de zorg daarvoor, later weer parttime gaan werken. Maar dan ontstaan er problemen, op allerlei gebieden, een nare scheiding volgt, ex-man houdt zich niet aan de afspraken van het convenant, betaalt geen kinderalimentatie en neemt zijn verantwoordelijkheid niet voor de kinderen. En tja, daar beginnen de financiële problemen. Je gaat bezuinigen, op je boodschappen abonnementen opzeggen, niet meer sporten, geen leuke dingen meer doen wat geld kost.

Je gaat steeds meer inleveren en kunt bijna niks meer………….

Het geeft heel veel stress en je wilt er niemand mee lastig vallen. In middels zijn mijn kinderen al een paar jaar het huis uit. In die tijd raakte ik mijn baan kwijt en werd geveld door een burn-out. Ik leef nu van een bijstandsuitkering, ik heb daar nog steeds moeite mee. Ik balanceer tussen ‘red ik het nog of krijg ik schulden’. Het is een doolhof van regels en wetten om de juiste informatie te krijgen en de juiste hulp te krijgen. Wat doe je dan?

Het leven wordt steeds duurder! Ik let op mijn gebruik van gas/water/licht. Ik kijk mijn verzekeringen na, wat kan goedkoper. Ik ga naar kringloopwinkels, je vindt daar leuke spullen voor weinig. En ik zoek naar activiteiten die gratis zijn! Open museum dag, wandelen met een gids enz…. Door mijn situatie word ik me steeds bewuster; wat vind ik belangrijk en waar word ik blij van.

Ik leef een zeer eenvoudig leven…… en ik geniet van de kleine dingen! Ik ben dankbaar voor wat ik wel heb. Een kopje koffie in het zonnetje op mijn balkon, een mooie vlinder op een bloem, een fietstochtje in de natuur. Het belangrijkste in het leven ben jij zelf…………..Blij zijn om wie je bent.

Geldzorgenvrij.nl - Wij zijn er voor iedereen die meer wil weten over omgaan met geld.

Praat mee over dit onderwerp op ons forum!
Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top