skip to Main Content

Een goede baan, een betaalbare huurwoning en toch in de schulden raken? Het kan iedereen overkomen, en het overkwam Sanne. Lees hoe Sanne in de schulden kwam en hoe zij er weer bovenop kwam.

Dat niet alleen mensen zich aanmelden bij Geldzorgenvrij met zeer zware financiële zorgen bewijst de 29-jarige Sanne van Amerongen. De Haarlemse nam twee jaar geleden contact op met Geldzorgenvrij, niet omdat zij grote schulden had maar omdat Sanne concludeerde dat zij iedere maand niet uitkwam met haar geld.

Sanne heeft een kantoorbaan, woonde toen nog in een betaalbare huurwoning en eigenlijk waren er geen oorzaken dat zij iedere maand in de min kwam te staan. ‘’Een pure vorm van mismanagement’’, aldus Sanne. ‘’Ik wilde niet meer bij mijn ouders aan kloppen, ik wilde het zelf uitzoeken’’.  Nadat zij googelde op de termen HELP, SCHULDEN, HAARLEM, kwam Sanne uit bij Geldzorgenvrij. Zij kreeg een schuldhulpmaatje en met behulp van een excel sheet maakte zij gezamenlijk een analyse van haar haar uitgaven. Dat maakte veel duidelijk. Sanne heeft ADHD en is gevoelig voor impulsaankopen, zij denkt niet na wat zij aanschaft. Zo kocht zij op weg naar haar werk iedere dag  een dure beker koffie bij de Starbucks, was verzot op thuis bezorgde maaltijden en schafte kleding aan die zij niet nodig had. De excel sheet maakte op een pijnlijke wijze haar uitgaven duidelijk. En eigenlijk realiseerde zij dit wel maar stak haar kop in het zand. Sterker nog, wanneer zij wist dat zij niet ging uitkomen met haar maandelijkse budget, ging zij meer uitgeven om toch maar de spullen in huis te hebben.

Dankzij de excel sheet en de hulp van het schuldhulpmaatje komt Sanne nu iedere maand uit. Niet dat Sanne het leuk vindt om al haar uitgaven te noteren maar het is voor haar een stok achter de deur, zij maakt betere keuzes en denkt goed na voordat zij iets uitgeeft. ‘’Het is leuk om te zien dat ik zelfs geld over hou aan het eind van de maand’’.  Voor het gezamenlijke huishouden dat zij nu voert is zij inmiddels ook verantwoordelijk en houdt de uitgaven streng bij.

Wil jij ook een schuldhulpmaatje om je financiële zorgen te bespreken. Neem dan contact met ons op.

Back To Top