skip to Main Content

Maandelijks meer geld overhouden, begint natuurlijk met minder geld uitgeven. Maar hoe doe je dat dan precies? Een simpele manier om geld te besparen, is om aan sommige dingen helemaal niets meer uit te geven. Daarbij gaat het om aankopen die eigenlijk het geld niet waard zijn of waar je zelfs vrij weinig aan hebt. Aan deze 7 dingen hoef jij bijvoorbeeld eigenlijk geen (of weinig) geld uit te geven.

  1. Een telefoon samen met een abonnement aanschaffen, lijkt vaak voordelig. Je betaalt in termijnen, waardoor je niet merkt dat je eigenlijk heel veel geld uitgeeft. Vaak is een Sim Only-abonnement ook heel voordelig, zeker als je telefoon nog niet aan vervanging toe is. Je kunt dan gewoon je telefoon behouden en belt voor een vast laag tarief per maand.
  2. Verpakt eten. Het klinkt vaak zo makkelijk: voorverpakte porties groenten of pakjes waarin alles zit om een hele avondmaaltijd te maken. Maar vaak ben je een stuk duurder uit dan als je die producten vers of los koopt. Denk aan pannenkoekenmeel. Je kunt vaak veel beter zelf bloem, eieren en de andere ingrediënten los kopen. Net zoals een losse paprika en prei veel goedkoper zijn dan een groentemix uit een zakje met die twee ingrediënten.
  3. Hetzelfde geldt voor maaltijdboxen van bijvoorbeeld Hello Fresh of Marley Spoon. Natuurlijk is het handig dat je je boodschappen thuisbezorgd krijgt en niet zelf in de supermarkt hoeft te twijfelen. Maar het is niet altijd even voordelig. Zeker niet als er eigenlijk net iets te veel in de doos zit. Zelf boodschappen doen is toch echt stukken goedkoper. En voor receptinspiratie kun je altijd een kijkje nemen op websites als Allerhande.nl en Pinterest.
  4. Papieren krant. Mocht je het fijn vinden om op de hoogte te blijven van het nieuws of van interessante weetjes, dan kun je tegenwoordig veel voordeliger een online abonnement afsluiten dan een abonnement op een papieren krant. Inmiddels is haast alles wel online te vinden, ook op gratis sites als NOS.nl, Google News of blogs. En alle grote kranten bieden wel een online abonnement aan dat voordeliger is dan elke dag een krant in de brievenbus ontvangen.
  5. Bij veel horecagelegenheden en kiosks betaal je een flink bedrag voor een flesje water van een halve liter. En dat terwijl een grote fles mineraalwater (of beter nog: gewoon kraanwater) je véél minder kost. Zorg ervoor dat je standaard een plastic flesje in je tas hebt zitten en vul dat regelmatig. Dat scheelt je de aanschaf van heel wat plastic flesjes water per jaar.
  6. Pakjes drinken. Ook drinken uit een klein pakje kan een stuk voordeliger. Door een groot pak sap te kopen en dat in een flesje of afsluitbare beker mee te nemen, ben je veel goedkoper uit dan door steeds kleine pakjes aan te schaffen. En het is nog beter voor het milieu ook!
  7. Het nieuwste van het nieuwste. En ten slotte kun je vaak prima besparen op gadgets als telefoons, camera’s, navigatiesystemen en laptops. Waarom zou je veel geld steken in het nieuwste van het nieuwste als je ook de editie daarvoor kunt kopen voor een stuk minder? Een nieuwe telefoon voor €1000 is vaak echt niet nodig. De editie daarvoor kan vaak ook al heel veel en het kan je zo honderden euro’s schelen.

Geldzorgenvrij.nl - Wij zijn er voor iedereen die meer wil weten over omgaan met geld.

Praat mee over dit onderwerp op ons forum!
Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top