skip to Main Content

Geld besparen? Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Vaak kun je met heel kleine veranderingen al maandelijks een groot bedrag uitsparen. Bijvoorbeeld door bepaalde dingen niet meer te kopen of door sommige gewoontes een beetje om te gooien. Dit zijn 5 kleine veranderingen waarmee jij maandelijks geld bespaart.

  1. Doe grote aankopen in de aanbieding. Een nieuwe wasmachine, pannen of een telefoon nodig? Vaak kun je dat soort producten wel ergens in de aanbieding vinden. Ga dus niet naar de eerste de beste winkel, maar doe even wat onderzoek. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Hiervoor is Voordeelmuis bijvoorbeeld een nuttige site. Daar kun je wekelijks de laatste aanbiedingen terugvinden.
  2. Kijk ook naar tweedehands opties. Het is echt niet altijd nodig om spullen gloednieuw te kopen. Zo kun je gerust keukengerei of meubels op Marktplaats vinden. Voor boeken en kleding kun je ook bij de kringloopwinkel terecht. En speelgoed is ook vaak wel in Facebook-groepen of op tweedehandssites te vinden. Je hoeft natuurlijk niet alles tweedehands te kopen, maar een tweedehands aankoop op zijn tijd is zeker niet verkeerd.
  3. Verdiep je in je maandelijkse uitgaven. Iedereen heeft wel betalingen die maandelijks terugkeren. Bijvoorbeeld de betaling voor je telefoonabonnement, je energiekosten of het abonnement voor de sportschool. Vaak worden dat soort kosten automatisch afgeschreven. Maar ga nu eens na welke kosten jij elke maand betaalt en kijk daar extra kritisch naar. Kunnen sommige dingen niet goedkoper? Websites als Independer kunnen je hier goed bij helpen. Wie weet kun je zo maandelijks een mooi bedrag uitsparen.
  4. Neem zelf eten mee. Koop jij elke dag een kop koffie op het station? Of houd je wel van lunchen in de kantine? Op zich begrijpelijk, maar de goedkoopste optie is het vaak niet. Je hoeft je luxe broodje uit de kantine echt niet te vervangen door een simpele boterham met pindakaas. Maar zelf een soortgelijk broodje klaarmaken, is al een goede manier om geld te besparen. Als je je bedenkt dat je nieuw soms wel € 5 of € 7 voor een luxe broodje betaalt, kun je je wel voorstellen dat je op termijn veel geld bespaart door zelf lunch mee te nemen.
  5. Leg jezelf een budget op. Het is best wel verleidelijk om van alles met pin te betalen. Maar in feite heb je daardoor vaak nauwelijks zicht op wat er eigenlijk van je rekening gaat in een gewone week. Werk in plaats daarvan eens met een wekelijks budget. Pin op maandag een bepaald bedrag waar jij het deze week mee wilt redden. Zo let je veel beter op je uitgaven en kun je ook goed in de gaten houden waar je geld eigenlijk naartoe gaat.

Geldzorgenvrij.nl - Wij zijn er voor iedereen die meer wil weten over omgaan met geld.

Praat mee over dit onderwerp op ons forum!
Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top